Rózsafánk III

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 4 egész tojás
  • 25 dkg porcukor
  • csipet só
  • kávéskanál sütőpor
  • 3-4 evőkanál tejföl

Elkészítés

Nyújtható tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, háromfelé vesszük. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, három különböző nagyságú pogácsaszaggatóval vagy pohárral egyenlő számú darabot vágunk belőle. A tészta széleit késsel bevágjuk legalább négy helyen. A különböző nagyságú tésztákat (legalul a legnagyobb tészta legyen) tojásfehérjével középen összeragasztva, ujjal összenyomva, bő forró zsírban szép pirosra sütjük. A kinyúlt rózsák tetejét tálaláskor égetett sűrű cukorsziruppal meglocsoljuk, vagy porcukorral meghintve, 1-1 szem rumos meggyel díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.